1944 İlk Atölye
Eminönü´ndeki Nohutçu Han´da küçük bisküvi atölyesini satın aldı. Ağabeyi Asım Ülker ve üç çalışanla birlikte 100 metrekarelik bu atölyede üretime başladı.
1948 İlk Fabrika
Eski Sağmalcılar Köyü’ndeki Takkeci Camii’nin yanında, bisküvi üretimi için bir fabrika kurdu; bisküvi kapasitesini üç katına çıkarttı. Ürünlerin nakliye farkı alınmadan, fabrika fiyatına esnafa ulaştırılmasını sağladı.
1970 Anadolu Gıda’nın Kuruluşu
1970'lere gelindiğinde, Türkiye için ekonomi ve siyasette zor yıllar da başlamıştı. Dönemin ekonomisi, "enflasyon" ve "döviz darboğazı" kıskacında kalmıştı. Pek çok işletmenin kapandığı bu zor dönemde Sabri Ülker, Ankara'da halka açık bir şirket olan Anadolu Gıda'yı kurdu.
1972İlk Çikolata Üretimi
Çikolatalı bisküvi çeşitlerinde değerlendirilmek üzere çikolata ve şekerleme üretimine geçilmesini sağladı
1974İlk İhracat
Bu dönemde Ülker ihracatçı kimliğini kazandı. 1974 yılında 200 bin dolarlık ilk ihracat, Türkiye'de bisküvi pazarının gelişmesine ve uluslararası anlamda pazar kimliğine sahip olmasına işaret ediyordu.
1975Ar-Ge Departmanı Kuruldu
Uluslararası firmalarla rekabet edebilmek için büyük bir öngörüyle Ülker’de araştırma ve geliştirme departmanını kurdurdu
Modern Teknolojiye Geçiş
Avrupa’dan en son teknoloji makinalar getirterek modern üretime başladı.
1980Ürünler Çeşitleniyor
1980'lerden itibaren Ülker'in üretim çeşitliliğinin zenginleşmesini sağladı. Aynı senelerde Ülker'in dünyaya entegre olmasına ön ayak oldu.
1983Üretimde Dikey Entegrasyon
Ülker’in üretimde dikey entegrasyonu benimsemesine karar verdi. Un, yağ, glikoz ve ambalaj maddeleri üreten fabrikalar, pazarlama şirketleri ve araç filosu olan, lojistik açıdan tam kapasiteli ihracat şirketleri kurarak bu kararı uygulamaya koydu. BOPP ve oluklu mukavvayı üretim listesine ekletti.
1992Yağ Sektörüne Giriş
Bisküvi ve çikolata üretiminde kullanılan yağ konusundaki tecrübesini üretime dönüştürme kararını aldı. Bitkisel-endüstriyel yağ ve margarin sektörüne girildi.
1993Yurtdışıyla İlk Ortaklık
Ülker’in dünyaya entegrasyon sürecinin en önemli parçası olan dünya devleriyle yaptığı ortaklıkların ilki bu yıl gerçekleşti. Pendik Nişasta, yabancılarla gerçekleştirilen ilk ortaklık oldu. Bunu Fransız Harry’s ile yüzde 50 ortaklı Fresh Cake ve diğerleri izledi.
1996Süt Endüstrisine Giriş
Süt endüstrisine girilmesini önayak oldu. Bu sektörde de bir ilke imza atılmasını, "laktaz süt"ün Türkiye´de ilk kez pazara sunulmasını sağladı.
2000Onursal Başkan
Ülker’in onursal başkanlığını üstlenen Sabri Ülker, yönetimi Murat Ülker’e devretti. Bu tarihten bu yana fikirleriyle topluluğa yol göstermeye devam etti.